luni, 4 iulie 2011

România, respinsă la Bac !




Se presupune că duminica stai crăcit în pat, te uiți la filme deocheate și mănânci popcorn fript la microunde. Da' de unde... "Respins, respins, respins..." Wow !

Nu e titlul vreunui film pe care nu l-ai mai văzut până acum, sunt rezultatele crâncene a unui Bacalaureat pe care România l-a dat în preajma vârstei de 18 ani, și unde doar aproape 1 din 2 elevi au... trecut clasa cu brio. 44,47%, procentul de promovabilitate la nivel național, înainte de soluționarea contestațiilor. Wow ! De 2x Wow! A început filmul ?

"Patru pagini... da' le-am scris !" este concluzia de la Limba și literatura română. Rezultatul ? 1,20, cu unu dat din oficiu. Ce a urmat ? Scandal, vopsea și veselie pe toate gardurile și avizierele unde s-au afișat rezultatele celui mai catastrofă Bac din istorie.

Nu, domnilor, nu Funeriu este de vină pentru incapacitatea dumneavoastră. Da, nici mie nu-mi place matematica, da' cu alfabetu' ce-ați avut !? Vina o poartă patru din cinci persoane care nu știu să pună cratimă acolo unde trebuie. Sau care știu să pună cratimă acolo unde nu trebuie. Păi, dacă umpli patru pagini așa, să le tot scrii, într-o veselie...

Concluzia ? România, împopoțonată cu camere video, e mai aproape de adevăr și de analfabetism. La toamnă, 'om fi mai mulți cei cu diplome de anvergură, stați liniștiți, xeroxu' funcționează pe toate coclaurile.

Să te tot miri de rezultat și să tot scrii !

Sursă foto: www.energeticnr1.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu