vineri, 29 iulie 2011

Unde-i capătul ?



Auzim, aproape în fiecare zi, îndemnul care ne face să nu renunțăm niciodată - "Luptă până la capăt !", dar ne întrebăm, din ce în ce mai des, unde dracu' e capătu' ? Pe deasupra, îi vedem pe unii care se dau jurnaliști grandomani cum stâlcesc limba română, și cum "din cauza" devine "datorită" sau cum "n-am decât" se transformă în "am decât"... te doare capu' și-ți crapă instantaneu... și totuși, unde dracu' e capătu' ?
Singura întrebare nu primește răspuns și devii "televizoman", fără arme albe la Deta.

Astfel, în plină grandoare, orașe de care n-ai auzit niciodată, devin adevărate metropole și nu mai poți să așezi capu-n pernă din cauza bombelor care-ți țiuie pe lângă urechi. Dacă n-avem subiecte, le inventăm cu aceeași mirare: unde dracu' e capătu' ? România de azi răspunde că la Deta, chiar dacă tu nu ai pășit niciodată în urbea de vreo 6 500 de locuitori.

Când te trezești, aceleași pocnitori: unde vesele cât e ziua de lungă, numai bune pentru pieptul golaș care nu mai are cui să dea să sugă. Și dacă, totuși, nu ai găsit răspuns la întrebarea care-ți fermentează țeasta, scoate capu' pe geam și vei da de capăt.

Sursă foto: www.vslangenrohr.ac.at

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu